Nr projektu: POIR.01.01.01-00-D608/18-00 | Termin realizacji projektu: 01.04.2019 r. – 31.03.2021 r. |
Celem projektu jest opracowanie innowacyjnego amfoterycznego emulgatora opartego o bezwodnik poliizobutylenobursztynowy, który zostanie następnie wdrożony we własnej działalności gospodarczej znacząco poprawiając poziom innowacyjności NITROERG S.A. dzięki wykorzystaniu rezultatów prac B+R projektu w ramach sprzedaży materiałów wybuchowych emulsyjnych. Podstawową korzyścią uzyskiwaną przez użytkowników końcowych będzie stabilność i trwałość matrycy MWE, a także odporność na temperatury oraz uniwersalność zastosowania emulgatora.
Całkowita wartość projektu: 6 322 035,00 zł Badania przemysłowe: 2 136 537,50 zł | Dofinansowanie ze środków UE: 3 062 948,38 zł Badania przemysłowe: 1 388 749,38 zł |
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Inteligentny Rozwój. Projekt realizowany w ramach konkursu Narodowego Centrum Badań i Rozwoju: Poddziałanie 1.1.1 „Badania przemysłowe i prace rozwojowe realizowane przez przedsiębiorstwa”
Niniejsza strona internetowa przetwarza dane osobowe na zasadach określonych w Polityce prywatności oraz Polityce plików cookies, z którymi należy zapoznać się <a href="https://nitroerg.pl/wp-content/uploads/2019/04/POLITYKA-PRYWATNOŚCI_2019_NITROERG-1.pdf">Polityka prywatności</a> i <a href="https://nitroerg.pl/wp-content/uploads/2019/02/Polityka-plik%C3%B3w-cookies.pdf">Polityka plików cookies</a>. NITROERG S.A. korzysta z plików cookies przede wszystkim w celu optymalizacji korzystania ze strony. Pozostałe informacje dotyczące plików cookies w tym także informacje o możliwości zmiany ustawień przeglądarki dostępne są pod linkiem <a href="https://nitroerg.pl/wp-content/uploads/2019/02/Polityka-plik%C3%B3w-cookies.pdf">Polityka plików cookies</a>. more information
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.